30. september 2024 representerer intet mindre enn en milepæl for Deepinsight og norsk helseteknologi. Med helseminister Jan Christian Vestre og næringsminister Cecilie T. Myrseth på besøk ved Lovisenberg Diakonale Sykehus (LDS), har vår KI-løsning, Deepinsight Hero, blitt demonstrert for høyeste nivå.

Bildetekst: F.v. Olav W. Haugå (Gründer og CEO Deepinsight), Helseminister Jan Christian Vestre, Næringsminister Cecilie Myrseth, Tone Ikdahl (Adm.dir LDS), Øystein E. Søreide (Adm.dir Abelia), Arn Meland (Klinikksjef kirurgi LDS)

Politisk oppmerksomhet på innovasjon i helsenæringen

Samme dagen som Arbeiderpartiet la frem sitt forslag til ny helsereform – én sammenhengende helsetjeneste – valgte Vestre og Myrseth å tilbringe tid hos LDS for å se hvordan Deepinsight Hero skaper verdi i praksis. Besøket deres er et tydelig tegn på at resultatene vi har oppnådd sammen med sykehusene våre ikke har gått ubemerket hen. Vi er stolte av å ha fått politisk oppmerksomhet på vår innovative KI-løsning og vårt bidrag til en trygg helsetjeneste med mer forutsigbarhet og kortere ventetider.


Resultater som taler for seg selv

Siden mars har Deepinsight Hero vært i drift ved LDS, og resultatene er oppløftende:

  • 18,5 % reduksjon i ventetider for operasjoner
  • 26 % flere opererte pasienter enn i fjor, som allerede var et rekordår
  • Vedvarende endring som vil bidra til å redusere ventelister på lang sikt

Disse resultatene er et direkte resultat av vår optimaliserte ressursplanlegging, som gjør at sykehusene kan gjøre mer med de samme ressursene. Dette er avgjørende for å nå nasjonale mål om kortere ventetider og bedre pasientomsorg.

Effektivitet og kvalitet i helsenorge

Deepinsight Hero er et verktøy som har ført til betydelige forbedringer i ressursutnyttelsen ved LDS. Helseminister Vestre og næringsminister Myrseth fikk en grundig innføring i hvordan vår teknologi ikke bare reduserer ventetider, men også frigjør tid for planleggingspersonell ved å automatisere manuelle, tidkrevende prosesser som tidligere tok flere dager. Nå kan disse oppgavene løses på noen få timer, og den frigjorte tiden brukes på pasientomsorg fremfor administrasjon. Innovasjon er ikke nødvendigvis rett frem, men effekten man får ved fokusert innsats og samarbeid gir brukervennlige systemer som også gjør arbeidsplassen til et sted der ansatte trives.

Foto: Helse- og omsorgsdepartementet. Her demonstrerer sykepleier Benedikte Drage hvordan de bruker Deepinsight Hero til helseminister Vestre og næringsminister Myrseth

Offentlig-privat samarbeid som fungerer

Under besøket ble det også diskutert hvordan offentlig og privat sektor kan samarbeide for å skape verdier i helsesektoren. Vårt samarbeid med LDS er et kroneksempel på hvordan dette kan gjøres. Vi er stolte av å vise hvordan innovasjon mellom privat og offentlig sektor kan bidra til å løse store samfunnsutfordringer. Samtidig ser vi også stort potensial for å eksportere vår teknologi til internasjonale markeder, og vi håper regjeringen vil legge til rette for at norske digitale helsetjenester får drahjelp ut i den store verden.

Et godt samarbeid mellom offentlig og privat sektor er nøkkelen for å skape løsninger som gir verdier til helsesektoren.


Veien videre for norsk helsevesen

Med riktig støtte og tiltak fra myndighetene, kan KI-baserte ressursplanleggingssystemer som Deepinsight Hero bidra til verdiskaping ved alle sykehus i Norge i løpet av de neste 6-9 månedene. Som helseminister Vestre selv sa, kan vi sammen skape ekstreme resultater for helsesektoren.

Vi i Deepinsight er klare til å fortsette vårt arbeid for å forbedre ressursutnyttelsen og pasientopplevelsen ved norske sykehus. Fremtiden ser lys ut, og vi ser frem til å bidra med enda større innovasjon og verdiskaping i helsesektoren – både i Norge og internasjonalt. 🚀