Deepinsight vokser, og vi er glade for å ønske våre nyeste Deeps, Eirik, Henrik og Carl Martin velkommen til oss. Vi gleder oss til å jobbe med dem fremover, og å ta nytte av kompetansen deres.
Vi har tatt en prat med dem for å bli bedre kjent og for finne ut hvordan de endte opp her hos oss.
Eirik Løhaugen Fjærbu, Data Scientist
Utdanning: Ph.D i teoretisk fysikk fra NTNU. Jeg skrev avhandlingen min om kvantefenomen i nanostrukturene til magneter og metaller.
Hobby: Lindy Hop (swingdans fra 20-tallet). Jeg brukte mye av fritiden min på dansekurs og andre aktiviteter rundt Lindy Hop før Covid. Jeg håper at det er mulig å starte opp igjen til høsten.
- Hvorfor ønsket du å bli en del av Deepinsight?
Jeg ønsket at arbeidshverdagen min skulle bestå av mer samarbeid med interessante mennesker. I tillegg synes jeg at maskinlæring virker som et spennende felt, og da spesielt med tanke på helseinitiativene Deepinsight satser på nå.
- Hvordan har den første tiden i Deepinisght vært?
Både hektisk og rolig på en gang. Det er mye å lære, og ting skjer fort. Likevel er det en avslappende atmosfære, og vi har gjort mye sosialt. Det har vært hyggelig å møte mine nye kollegaer.
- Hvilke deler av samfunnet tror du kan ha nytte av kunstig intelligens?
Jeg tror de fleste sektorene kan ha nytte av å bruke kunstig intelligens til en viss grad. Et godt eksempel er i helsevesenet der jeg ser et stort potensial for at kunstig intelligens kan være en god støtte i arbeidshverdagen til leger og sykepleiere.
Henrik Anfinsen, Data Scientist
Utdanning: M.Sc og Ph.D i teknisk kybernetikk fra NTNU i Trondheim. Jeg er også utdannet lærer innen matematikk, fysikk og naturvitenskap ved NTNU og Universitetet i Bergen (UiB).
- Hvorfor ønsket du å bli en del av Deepinsight?
Jeg var klar for å bli en del av en bedrift i vekst og for å utvikle spennende og nyttige verktøy. Spesielt etter å ha brukt flere år på å utvikle teoretiske og nokså unyttige ting innen akademia. I Deepinisght får jeg muligheten til å utvikle og bruke koder og algoritmer i praksis på ekte prosjekter.
- Hvordan har den første tiden din i Deepinsight vært?
Jeg har tilegnet meg mye kunnskap som vil være svært nyttig for å utvikle meg selv som data scientist. Jeg har brukt mest tid på å lære mer om språkprosessering, i tillegg til flere andre nyttige verktøy innen datavitenskap.
- Hvilke deler av samfunnet tror du kan ha nytte av kunstig intelligens?
Jeg tror flere sektorer vil ha nytte av kunstig intelligens. De fleste bruksområder vet vi ikke om enda, og flere har derfor enda ikke blitt utforsket. Helsesektoren er et godt eksempel på en sektor der vi mest sannsynlig vil se en økning i bruken av kunstig intelligens de kommende årene.
Carl Martin Haug, Senior Software Engineer
Utdanning: Github, Stackoverflow og Google
Hobby: Gaming, dingser og teknologi. Jeg er veldig glad i gaming. Det hjelper meg å koble av for å få et friskt syn på ting slik at jeg får unnagjort det jeg må. Når jeg ikke gamer eller er med familien min liker jeg å lese og studere de siste trendene på GitHub for å holde meg oppdatert.
- Hvorfor ønsket du å bli en del av Deepinsight?
Jeg trengte en solid grunnmur i livet og karrieren min, og Deepinsight ga meg begge deler. Det er også virkelig kule folk her. Jeg ønsket å bli en del av et sted der jeg kan utvikle og dyrke ferdighetene mine. Når jeg hørte om de smarte og talentfulle folkene i Deepinsight var jeg nødt til å ta sjansen.
De ga meg også en hettegenser. Det var nok den som overbeviste meg :D
- Hvordan har den første tiden din i Deepinsight vært?
Skummel, spennende og mye jobb på et prosjekt sammen med Jørgen og Eirik. Den første tiden har vært veldig bra, og Deepgjengen har tatt meg godt imot. På sommerfesten fikk jeg møte nesten alle, og selv om jeg aldri hadde møtt de fleste før, var det som å tilbringe en sommerdag med gode venner.
- Hvilke deler av samfunnet tror du kan ha nytte av kunstig intelligens?
Jeg er partisk mot helsesektoren – både for pasienter, personalet og dyr. IT er også en selvfølgelighet. Etter å ha studert utviklingen og hvor vi er i dag har jeg virkelig fått øynene opp for mulighetene som eksisterer. I dag er det mulig å generere hvilken som helst kode med GPT-3. Det er enkelt å skissere hvordan du ønsker at en webapp skal se ut, og nettverket vil forstå hva du mener og skape akkurat det. Fremtiden skjer nå, og jeg nyter den.