Deepinsight deltok på EHiN-konferansen der aktører innen teknologi, helse og politikk møtes for å diskutere hvordan fremtidens helsesektor bør se ut.

– EHiN er en unik arena der vi får dele kunnskap og idéer med viktige beslutningstakere og andre bidragsytere til et mer effektivt og personalisert helsevesen, forklarer Ivar Hukkelberg, kunde- og markedsansvarlig i Deepinsight.

Deepinsight var representert på EHiN med seks ansatte, egen stand og en presentasjon om startdoseprosjektet i samarbeid med Diakonhjemmet.

CTO, Severin Sjømark, står på en scene og presenterer startdoseprosjektet med en representant fra Diakonhjemmet.
PRESENTERTE STARTDOSEPROSJEKTET: Severin Sjømark (til høyre) er Chief Data Scientist i Deepinsight, og presenterte startdoseprosjektet om presisjonsmedisinering med Diakonhjemmet.

Her kan du lese hva Olav, Håvard, Jeroen og Ivar fra Deepinsight lærte på EHiN og hva de vil ta med seg videre i arbeidet om å effektivisere og forbedre dagens helsetjenester.

Olav: – Vi må øke den regulatoriske kunnskapen

– Det var tydelig på EHiN at helsedata er noe mange prater om og at kunstig intelligens sakte, men sikkert, endelig kommer til helsesektoren.

– Jeg satt pris på de mange gode diskusjonene med folk som virkelig ønsker å gjøre en forskjell med teknologi. På konferansen lærte jeg også at det fortsatt mangler en del kunnskap om det regulatoriske landskapet rundt bruken av data. Nøkkelen til å ta i bruk skyen og annen moderne teknologi er mest sannsynlig å øke kunnskapen på dette området.

– Det betyr også oss i Deepinsight! Vi bør være ekspertene.

Portrettbilde av CEO og gründer av Deepinsight, Olav Willumsen Haugå.
VIL GJØRE EN FORSKJELL: Olav Willumsen Haugå er gründer og daglig leder i Deepinsight. På EHiN merket han hvor viktig det er å bygge kunnskap om det regulatoriske rundt bruk av helsedata.

En stor sal med mange deltakere som følger med på en presentasjon på EHiN.
STARTER DIALOGEN: Målet til EHiN er å skape viktige samtaler om hvordan teknologi kan brukes til å forbedre helsevesenet på en trygg og sikker måte.

Håvard: – Vi må bygge riktig kompetanse

– Helsedata-toget forlater stasjonen nå, men det er noen føringer for at det skal fungere. Det må blant annet være billig nok til at alle kan få tilgang til å forske på helsedata uten et bemidlet foretak i ryggen. Vi må også utvide loggføringen av data, og vi må heller ikke glemme data som finnes i helseregistrene. For eksempel data om medisinering og lab-resultater.

– Det er mange som prater om helsedata, men få som faktisk gjør noe eller som bygger den nødvendige kompetansen. Der kan Deepinsight ta en markant rolle. Vi kan automatisere uttrekkingen og prosesseringen av data og redusere kostnaden av databehandling. Vi kan også bidra med å trekke ut mer data fra sykehusenes kjernesystemer og inn i registre.

– Vi er på vei til å bli et privat selskap i verdensklasse med dyptgående ekspertise og forståelse for helsevesenet.

Portrettbilde av COO i Deepinsight, Håvard Thøgersen.
RIKTIG KOMPETANSE: Håvard Thøgersen er Chief Operations Officer i Deepinsight og har troen på at Deepinsight er på rett vei til å bli en viktig bidragsyter til å skape et mer datadrevet helsevesen.

Jeroen: – Direkte kontakt med helsepersonell er essensielt

– Det viktigste jeg tar med meg fra EHiN er et større nettverk, både eksternt og innenfor søsterselskapene våre. De nye kontaktene vil gjøre det enklere å kontakte riktig person direkte, og dermed fremskynde arbeidet vårt med å forbedre helsevesenet.

– Muligheten til å prate direkte med helsepersonell ga meg et bedre innblikk i utfordringene deres. Vi fikk også lære mer og se demoer av verktøyene de bruker i dag. Forhåpentligvis klarer vi å forbedre hverdagen deres med bedre verktøy i fremtiden.

Utvikler Jeroen Bos følger konsentrert med i et møte.
NYE KONTAKTER: Jeroen Bos er programvareutvikler i Deepinsight og fikk mange nyttige kontakter og innblikk i utfordringene til helsevesenet på EHiN.

Ivar – Personvernlovgivningen går i riktig retning

– På årets EHiN var det fokus og et tydelig ønske om å ta i bruk helsedata for å lage bedre løsninger. Det var også mye prat om AI-teknologi.

– I praten er det viktig å ikke glemme pasientene og de sykehusansatte. Det er de vi skal lage løsninger for og forbedre hverdagen til. Da handler det ikke nødvendigvis om enda en gadget eller et nytt system, men heller om å forenkle eksisterende arbeidsprosesser og ta bort frustrasjonselementer. Det skal Deepinsight få til gjennom brukerdrevet utvikling og design fra start til slutt.

– Det kom også frem på EHiN at forståelsen for lovverket og personvernlovgivningen går i riktig retning, men at det er fortsatt en vei å gå. Dette ser jeg på som en av de større utfordringene som gjør at tilgjengeliggjøring av data og skyteknologi tar lengre tid i helsesektoren enn i andre sektorer.

Portrettbilde av kunde- og markedsansvarlig i Deepinsight, Ivar Hukkelberg.
VI MÅ HUSKE HVEM VI UTVIKLER FOR: Kunde- og markedsansvarlig, Ivar Hukkelberg, ser frem til å forenkle hverdagen til pasienter og sykehusansatte med brukerdrevet utvikling og design.

– Menneskene vi møtte på EHiN var både dyktige og lidenskapelig opptatt av å gjøre helse-Norge bedre. Det var definitivt verdt turen, avslutter Hukkelberg.

Vil du ta en prat om fremtidens helsetjenester?
Kontakt oss!