Oktober 2019 dro Deepinsight til Amsterdam for å delta på World Summit AI. Da vi ankom hotellet ble vi nokså overrasket da det viste seg å ligne mer på et hostel enn på den hotellstandarden nettsiden deres hadde lovet oss. Selv om hotellet var anbefalt av arrangørene av AI Summit hadde de ironisk nok et ganske utdatert operativsystem. Heldigvis var det en hyggelig bar og et spillrom som vi benyttet oss av et par ganger.

På konferansen møtte vi Daniel, en Deep-partner som deltok på vegne av DNB. En fremtidig Deep ble også med oss, nederlandske Jeroen.

Høydepunkter fra AI Summit

Konferansen inkluderte et bredt spekter av spennende tema. Blant annet etikk i AI, teknologi og utdanning, cloud computing, budding og teknologiske fremskritt innen maskinlæring.

Vi satt stor pris på start-up scenen på konferansen der nye og kommende selskaper presenterte produktene sine. Her var det også lagt opp for networking underveis. Start-up scenen var det mest interessante området på konferansen. Området for de mer etablerte bedriftene manglet en følelse av nyheter syntes vi.

Ansvarlig AI var et av hovedtemaene på konferansen, og et gjengående tema i de mange paneldebattene. Det som ble diskutert var hvordan man kan gjøre maskinlæring så forståelig som mulig, hvordan algoritmene skal designes og hvordan de bør ta avgjørelser. Dataforskere og virksomheter som jobber med AI må klare å forklare hva de gjør og hvorfor de gjør det. At andre forstår hva vi gjør påvirker hva vi bygger og hvordan det presterer.


Verner Vogel, CTO, Amazon web services, var hovedtaleren på AI Summit. Han var, som alltid, en fantastisk taler og fanget oppmerksomheten til publikum fra første ord. Amazon har aldri fokusert på teknologi, men heller på å gi verdi til kundene sine og å gjøre ting lettere. Teknologi er en metode for nå dette målet.

Her er nøkkelpunktene fra presentasjonen hans:

  • Velg ansatte på etter potensial. Ferdigheter kan læres.
  • Lange diskusjoner ved veikryss er bortkastet tid og energi. Fokuser heller på å ta hurtige avgjørelser. De kan alltids endres når du lærer mer senere.
  • Ledere må skape mulighetsrom for å ta vanskelige avgjørelser.
  • For å være en god leder må du være en god lærer og være i stand til å forklare ting om igjen og om igjen.
  • Du må alltid spør deg selv: Hvordan løfter jeg folk frem? Sammenfaller mine interesser med det som er best for bedriften? Et team som tenker likt, får store fordeler.
Meeting
Dinner at Le Bistrot des Alpes

Mot slutten av konferansen gikk vi ut for å spise middag fra det alpiske kjøkkenet på restauranten Le Bistrot des Alpes. Kvelden var en perfekt måte å avslutte turen vår og vi fikk en utsøkt, gastronomisk opplevelse.

Turen i seg selv var lærerik og sosial, og vi møtte mange interessante personligheter underveis. Ettersom det startet tre nye Deeps forrige måned var dette et veldig bra tidspunkt for oss å dra på tur sammen for å bli bedre kjent. Vi prøvde også ut et par teamwork øvelser når vi ikke var på konferansen.